НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ

Бидете во тек со нашите последни новости и активности

Погледнете го документарецот за историскиот пат на нашата држава во НАТО.Видеото е изработено по повод двегодишнината од нашето членство во НАТО Алијансата. Shikoni filmin dokumentar për rrugën historike të shtetit tonë në NATO. Videoja është realizuar me rastin e dyvjetorit të anëtarësimit tonë në NATO.   ДОКУМЕНТАРЕЦОТ ГЛЕДАЈТЕ ГО ТУКА!          
Се одржа првиот настан во заедницата насловен ЈАС СО ДРУГИТЕ ДЕЦА, ДРУГИТЕ ДЕЦА СО МЕНЕ Komuna Çair-Municipality of Cair-Општина Чаир. Детски чувства и перспективи изразени преку цртежи. Моќен начин за наставниците, родителите и локалната власт да разберат како се чувствува детето во нивната заедница. Во организација на НЕКСУС Граѓански концепт а во рамки на партнерскиот
Наставниците од основните училишта учат како да препознаат и да спречат радикализација што може да доведе до насилен екстремизам и влијанието на траумата врз развојот на детето и семејната динамика: состојба, препознавање и реакции.
Tagged under: , , , , , , ,
ПОВИК бр. 5/2022 За избор на експерти за подготовка на стандардни оперативни процедури Намената на овој ПОВИК e избор на експерти за подготовка на 5 (пет) оперативни процедури за проектот “The Path to Resilience and Community Based Reintegration of Vulnerable Families”. Подолу можете да ги најдете Повикот и Проектната задача За дополнителни информации, обратете се на
Извештајот е во рамките на проектот „Патот кон отпорност и реинтеграција на ранливите семејства во заедницата“, спроведуван од конзорциумот на организации Македонски центар за меѓународна соработка – МЦМС, НЕКСУС Граѓански концепт, Иницијатива за европска перспектива – ИЕП, Хоризонт Цивитас, и ПЛЕИАДЕС организација. Проектот e со поддршка од Глобалниот фонд за ангажман и отпорност на заедницата
Погледнете го социјалниот експеримент направен во рамките на проектот „Патот до отпорност и реинтеграција на ранливите семејства во заедницата“ во Северна Македонија. Проектот се спроведува со поддршка на Глобалниот фонд за ангажман и отпорност на заедницата (GCERF). A do ta bëni donacion për riintegrimin e fëmijeve të luftëtarëve të kthyer nga Siria dhe Iraku? Shikoni
За потребите на проектот “The Path to Resilience and Community Based Reintegration of Vulnerable Families” склучен со договор број 08-42/1-2021 од 22.07.2021 помеѓу Здружението на граѓани НЕКСУС – Граѓански концепт (НЕКСУС) и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), а врз основа на  договорот за грант со број WBM-R1-01 од 07.07.2021 година склучен помеѓу Македонскиот центар
За потребите на проектот “The Path to Resilience and Community Based Reintegration of Vulnerable Families” склучен со договор број 08-42/1-2021 од 22.07.2021 помеѓу Здружението на граѓани НЕКСУС – Граѓански концепт (НЕКСУС) и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), а врз основа на  договорот за грант со број WBM-R1-01 од 07.07.2021 година склучен помеѓу Македонскиот центар
За потребите на проектот “The Path to Resilience and Community Based Reintegration of Vulnerable Families” склучен со договор број 08-42/1-2021 од 22.07.2021 помеѓу Здружението на граѓани НЕКСУС – Граѓански концепт (НЕКСУС) и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), а врз основа на  договорот за грант со број WBM-R1-01 од 07.07.2021 година склучен помеѓу Македонскиот центар
НАГОРЕ